Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 10 (Referensi Belajar)

Mari bahas latihan soal bahasa inggris kelas 10. Latihan ini bisa buat sekolah dari SMA/MA, dan SMK. Dengan tingkat sulit yang sudah diatur, agar memberi dampak positif saat mengerjakan.

Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 10 SMA

Dalam pola belajar sendiri, test memang harus dilakukan. Hal ini karena ujian dapat memberi gambaran seberapa jauh paham seseorang. Dengan begitu, kamu tidak cuma pandai dalam teori.

Namun, pada ujian nyata kamu dapat memberi hasil baik. Tentu ini lah yang diiginkan, bukan? Pasti nya begitu!

Untuk guru yang mau file ini sebagai bahan referensi ujian sekolah, bisa tinggalkan email di kolom komentar. Dan, sertakan nama sekolah tempat mengajar.

Latihan soal bahasa inggris kelas 10 SMA/MA/SMK

Mungkin ada baik nya Admin Penulis beri daftar materi bahasa inggris kelas 10. Karena, ini penting untuk diketahui sebelum masuk ujian.

Referensi nya kami ambil dari laman resmi Ruang Guru, dengan beberapa materi kelas 10 yang diberikan.

Daftar materi bahasa inggris kelas 10

  • Expression of Happines, Sadnessz Sympathy, and Affection
  • Adverb Literally
  • Macam fungsi & contoh kalimat past continuous tense
  • Mengenal past perfect tense
  • Rumus & contoh kalimat simple future tense
  • Rumus & contoh kalimat present continuous tense
  • Aspect of Recount Text?
  • Pronoun dalam bahasa inggris
  • Narrative Text
  • Adverb dalam bahasa inggris
  • Kalimat present perfect tense
  • Kalimat simple past tense
  • Struktur & jenis announcement
  • Announcement
  • Ungkapan showing preference
  • Expression of congratulation
  • Contoh desceiptive text

Kamu bisa pelajari satu-persatu dahulu, nanti kamu akan dapat paham semua. Namun, harus beri jeda dal belajar. Agar otak dapat relax.

Soal pilihan ganda bahasa inggris kelas 10

Petunjuk

  • Siapkan buku & pena
  • Usahakan berada ditempat yang hening(tenang)
  • Berdoa sebelum memulai

Read the short story below, to answer the question number 1 - 6.

On monday evening, i was alone in my room. With some of books in the chair, then I started to read a novel. Actually, I don't really like reading. I am more into making YouTube videos. But this time, I just want to have another different vibes.

Like I was saying before, if I am more into making YouTube videos. Experience in 2 years of editing, and then kind of good at talking in front of camera, make me more confidence.

After I read a novel at that moment, I started feel sleepy. Then I put my novel back on where It was put on. Turn the lights off, and I was sleeping tightly Right after reading a novel.

1. What this passage is about?
A. Activity on Monday's evening
B. Making YouTube video
C. Write an article
D. Singing in a room

2. What the writer like most?
A. Reading a book
B. Singing with friends
C. Making YouTube videos
D. Watching movies

3. Why the writer want to read a novel?
A. It's his habit
B. He likes reading
C. He likes writing
D. He want to try another different vibes

4. What the writer feel after reading a novel?
A. Sleepy
B. Hungry
C. Want to eat
D. Want to sing

5. When the writer sleeping?
A. Right after reading
B. After making video
C. After walking in the street
D. After eating some foods

6. Why the writer confidence in front of camera?
A. Have 2 years experience of making video
B. Have no reason
C. Just to fill the time
D. He has no idea

The question number 7 - 10 is about time.

7. When the sun set, I will say ...
A. Good Morning
B. Good afternoon
C. Good night
D. Good day

8. Now is 7 AM, .... world. I hope this day is better than yesterday
A. Good night
B. Good for you
C. Good morning
D. Good to hear that

9. Hey, It's 8 ____. We should get in the class right away!
A. O'clock
B. Pass
C. Before
D. Less

10. In the night, I always say ______ to myself
A. Have a nice day
B. Have a nice dream
C. Let's eat
D. Done the task soon

Read the section below, and try to understand what it's trying to say.

Football is like manly sports. 11 people for one team, running in the field, and trying to get a goal. Kick the ball, and pass them to their friends. Make a great passing, and then hope that their team mate will have a score.

Or atleast they will create a chance in front of the keeper. When the ball gets in, and everyone in the team will cheerful. It is cause goal is like something for football sports. 

11. How many people play in one team?

A. 11 People

B. 9 People

C. Six people

D. Thirdteen people


12. What happened if a team mate make a goal?

A. They feel sad

B. They are cheerful

C. Have no courage to play

D. The game ends


13. What is the similarity of "the ball gets in"?

A. Make a goal

B. Running to chase the ball

C. Celebrate in the field

D. Crying in the field


14. What is the similarity of "team mate"?

A. Friends in the same team

B. Opponent's team

C. The referee team

D. The official organizer team


15. What is the similarity of "goal is like something in football" means?

A. Something to achieve

B. Unworthy thingy

C. The referee comes in the field

D. The keeper running


Read some short conversation below, and make it as a great sentence!

16. Randi: Hey! ....... you today?

Bela: Yes, i am doing fine!

A. How are

B. How is

C. How were

D. How was


17. Rangga: They .... doing the task

Bayu: Yes, I saw them do that!

A. Was

B. Is

C. Are

D. Were


18. Mrs. Betty: Angga, ... you have breakfast already?

Angga: ... I haven't had my breakfast today

A. Are

B. Do

C. Does

D. Is


19. Bayu: Shinta, .... I ask something to you?

Shinta: Sure, what is that?

A. Please

B. May

C. Speak

D. Talk


20. Julia: Kiki, ... you help me on this task?

Kiki: Sure, which task is it?

A. Who

B. What

C. Where

D. Will


Choose the best pronoun for each sentences!

21. Randi is running in the field. (.....) is indeed likes doing sports!

A. Him

B. They

C. He

D. It


22. Bayu and Angga works on (...) project. They do this often, since in senior high school.

A. You

B. They

C. Their

D. Them


23. Angga! Really, (...) to give this fancy gifts to me?!

A. Me

B. Your

C. You

D. Them


24. Mrs. Intan will give a home work. And, (...) will not come to the class.

A. He

B. Us

C. She

D. Her


25. I didn't know if they want to give (...) this guitar. Such a great friend, they are.

A. He

B. She

C. Them

D. Me

Kerja kan 25 soal pilihan ganda kelas X diatas, lalu periksa kembali. Pastikan, kalau jawaban kamu sudah yakin.

Nanti, kamu bisa cek bersama teman-teman pada kunci jawaban dibawah.

Kunci jawaban

  1. A
  2. C
  3. D
  4. A
  5. A
  6. A
  7. A
  8. C
  9. A
  10. B
  11. A
  12. B
  13. A
  14. A
  15. A
  16. A
  17. C
  18. B
  19. B
  20. D
  21. C
  22. C
  23. C
  24. C
  25. D

Latihan soal essay bahasa inggris kelas 10

Ada pun soal essay, diberi cuma sampai 5 nomor saja. Kamu perlu baca dengan teliti, dan tulis jawaban terbaik. Nanti, periksa jawaban dibawah.


Essay

Read the short story to answer the question number 26 - 30.

Singing is like a passion for Shinta. Since junior high school, everyone knows about her voice. Having such a great voice, and singing in the class, sometimes that what Shinta does.

She sings in a lot of places, and got invited in a wedding's event. That also happened in my cousin's day. She came, and started singing to make the event feel more excited.

  1. Who is Shinta?
  2. What Shinta usually does in the class?
  3. Did Shinta sing in writer's cousin day?
  4. What is the similiarity of "cousing day's," in the story?
  5. When does everyone know about Shinta voice?


Kunci jawaban

  1. She is a singer
  2. Singing in the class
  3. Yes, she sang
  4. A wedding's party
  5. Since junior high school


Sekian dulu 22+ latihan soal pilihan ganda bahasa inggris kelas X, semoga dapat membantu rekan semua. Tetap belajar disekolah dan rumah, asa kemampuan serta jangan menyerah.


Belum ada Komentar untuk "Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 10 (Referensi Belajar)"

Posting Komentar

Berkomentarlah dengan bijak, dan jangan lupa untuk memasukan alamat Gmail mu, agar mendapatkan notif balasan. Terima Kasih :D