Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 11, SEMESTER 1

Pada post kali ini, Admin Penulis akan memberi beberapa latihan soal bahasa inggris kelas 11 semester 1. Semua soal akan disesuai kan pada level masing-masing.

Hal ini memiliki tujuan, agar para siswa disekolah tetap semangat belajar. Namun, tetap menguji kemampuan dengan soal tepat bahasa inggris.

Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 11 SEMESTER 1

Banyak sekali cara untuk mencoba seberapa paham kita terdahap test. Salah satu nya, adalah penyelengaraan ujian akhir sekolah(uas) bahasa inggris.

Contoh pertanyaan berikut kami ambil dari referensi yang didaptkan. Salah satu nya adalah situs resmi bank soal belajar kemendikbud.go.id.

Latihan soal bahasa inggris kelas 11 & Kunci jawaban

Tentu, dengan kunci jawaban yang sertakan, akan memberi bantuan agar tahu apakah jawaban kita benar, atau salah. Dengan ini, akan memudah kan dalam mengkoreksi test.

Untuk guru yang mau file soal ini, bisa tinggal kan email nya dibawah, serta kan nama sekolah tempat mengajar. Soal ditulis oleh Admin Penulis dari blog Berbagi Ilmu(referensi pribadi)

Beberapa diantara nya adalah soal pilihan ganda, dan sedikit soal essay kelas 11 SMA/MA/SMK. Total 25 soal pilihan ganda + 5 soal essay bahasa inggris kelas XI.

Materi bahasa inggris kelas XI SMA/MA/SMK

Telah dikumpul kan ada 18 jumlah materi pada kelas XI. Dan data ini kami ambil dari laman resmi Ruang Guru.

Perlu ditekankan, bahwa referensi materi bahasa inggris kelas 11 ini diambil dari Ruang Guru. Bukan dari site resmi pemerintah.

  • Spoof text pada Stand Up Comedy
  • Continous tense passive form
  • Perfect Tense passive form
  • Simple tense dalam bentuk passive
  • Sequence Conjunction
  • Casuality conjunction
  • Aspects of Explanation
  • Analytical Exposition text
  • Menyampaikan permintaan in English
  • Beda can & could dalam showing ability
  • Kosa kata dalam surat resmi
  • Keharusan dalam bahasa inggris
  • Larangan dalam bahasa inggris
  • Ungkapan surat pribadi
  • Personal letter
  • Formal letter
  • Opini, penyampaiannya
  • Menyampaikan pendapat (Part I & II)

Referensi diatas dapat kamu jadikan sebagai bahan latihan buat belajar. Atau, untuk para guru sebagai bahan ajaran bahasa inggris kelas XI disekolah.

Latihan soal bahasa inggris kelas 11 pilihan ganda

Mari kerjakan test dibawah ini dengan seksama. Kamu pasti kan telah bersiap, dan belajar sebelum mengerjakan nya, agar mudah dalam menjawab.

Petunjuk

  • Siap kan pena & buku
  • Usaha kan berada diruang sepi(tidak bising)
  • Berdoa lah sebelum memulai


Read the following short text below, and try to answer the question number 1 - 6.

Holidah is a great day in my life. After studying in the school, and try to get a better idea about the future. My family and I usually are taking a break, or a holiday in Hawai.

But this time, we will have a plan to just enjoy the day in Bandung. There are a lot of places to visit, like Lembang farmer, Paris Van Java, Puncak, and so many others. We will stay there for a week. Rent a hotel or visit our family's house might be a great idea too.

1. When the holiday will happen?

A. After studying in school

B. After taking a dinner

C. After graduate from school

D. Before taking an exam


2. Where the holiday will be at?

A. Hawai

B. Mexico

C. Jakarta

D. Bandung


3. Where usually they are taking a holiday?

A. Bali

B. Bandung

C. Hawai

D. Jakarta


4. How long will they stay in Bandung?

A. Two weeks

B. Three weeks

C. Three days

D. A week


5. What are some places to visit in Bandung?

A. Lembang famer, puncak, and paris van java

B. Ancol, Monas, and Mangga dua

C. Pantai kuta, Bali, and nusa penida

D. Mexico, new york, and japan


6. Who will accompany the writer for a holiday?

A. Family

B. Friends

C. Classmates

D. Best friend


The question below should be answer correctly, you should know the different of a word.

7. Maya, yesterday I asked you if I ... lend your car?

A. Could

B. May

C. Can

D. Do


8. Heyy Rangga, (___) I ask you some question?

A. Could

B. Can

C. Might

D. Shall


9. I know that you (___) do it!

A. Shall

B. Soul

C. Should

D. Can


10. That is forbidden. You (___) not do that!

A. Must

B. Allow

C. May

D. Might


The question below will be about giving a permission, opinion, and asking permission.

11. Rangga: I think we should finish the task now!

Bayu: Yes, (____) we should done it as soon as possible

A. In my opinion

B. Not agree

C. Agreement

D. Agreeing


12. Rangga: I am hungry now

Bayu: Ok, maybe (____) some foods

A. I must

B. I sing

C. You sing

D. He sleeps


13. Bela: They are talking about the football match, so often.

Kirana: Yah, (____) they like sports a lot

A. In my opinion

B. In father's opinion

C. In the classroom

D. You might be hungry


There are two people talking, and they arr best friend. Read, and try to answer the question number 14 - 17. 

Randy: Hey, Ahmad! What are you doing?

Ahmad: Hello, I am writing some notes on my book!

Randy: Really, what that book is about?

Ahmad: Oh, i just tried to make a novel, and it's about a happy teenager.

Randy: Well, that's great!

Ahmad: I hope so, and maybe you might want to read them.

Randy: Of course I want, let me read it now.

Ahmad: Here is the book.


14. What is the conversation talking about?

A. It talks about food

B. It talks about a success student

C. About making a novel

D. How to bake a cake


15. How many people are in the conversation?

A. Four people

B. Five people

C. Seven people

D. Two people


16. What is Ahmad write?

A. He write a novel

B. He writes a song

C. He writes a recipe

D. He didn't do anything


17. What is the novel Ahmad's write about?

A. It tells a happy teenager

B. It tells of how to be a youtuber

C. It tells a parent how to teach

D. It tells nothing


The question number 18 - 25 is about how to response nicely!

18. Dinda: Hey, what do you like for a lunch?

A. I'd like some nasi padang 

B. Why you ask me this question?!

C. I don't want to tell you

D. Maybe i should not tell you


19. Security: Hey sir, you can not park a car here.

A. Oh, ok. Thanks to remind.

B. I don't care

C. I don't hear you

D. What are you talking about


20. Mendy: Hello, May I help you madam?

A. No, do not speak to me

B. Yes, I need some help

C. I just want to prank you

D. Why you not answer the call fastly


21. Student, we should listen to the teacher.

A. Sure, I will listen

B. I am hungry

C. Bayu is eating now

D. They are arguing something


22. Deva: Ahmad, what do you think about the song that I played?

Ahmad: Emm (____). Keep the good job!

A. I don't listen it

B. I was busy doing something

C. I am kinda like it

D. That is not your song


The question below is about what someone is doing?

23. Dany: Heyy, can I get a help?

Dinda: Sure, how can I help you?

A. Dany is giving a help

B. Dany is asking for help

C. Dany is singing

D. Dinda is studying


24. Robert: I will kick the ball, and make a score!

Neuer: No, you will not make a score, i am a greet keeper in the world!

A. Robert is a singer

B. Neuer is a writer

C. Robert, and Neuer is a football player

D. They both just a student


25.Magda: This food is so yummy, you want to try some?

A. Magda is giving a food

B. Magda is studying

C. Magda is not doing anything

D. Nothing happened


Setelah soal latihan pilihan ganda bahasa inggris kelas 11, nanti akan diberi jawaban yang benar. Pastikan jawaban kamu sudah tepat, lalu koreksi lagi.

Kunci jawaban pilihan ganda

  1. A
  2. D
  3. C
  4. D
  5. A
  6. A
  7. A
  8. B
  9. D
  10. A
  11. A
  12. A
  13. A
  14. C
  15. D
  16. A
  17. A
  18. A
  19. A
  20. B
  21. A
  22. C
  23. B
  24. C
  25. A


Soal essay kelas XI SMA/MA/SMK bahasa inggris

Terdapat 5 soal essay bahasa ingris kelas 11, kamu bisa mencoba untuk memberi solusi pertayaan dengan tepat. Ada baik nya kamu istirahat dulu, setelah mengerjakan soal diatas tadi.


Change the sentences below into passive form

26. They have made the decision since yesterday

27. Yoga has made a mistake on this task

28. I will be eating some pizza today

29. They are giving an ide to each others

30. You have done the task this morning


Kunci jawaban essay

26. The decision has been made by them, since yesterday

27. The mistake has been made by Yoga, on this task

28. Some pizza will be eaten by me, today

29. The idea has been given to each others

30. The task has been done by You, this morning


Seperti ini lah 25 latihan soal pilihan ganda bahasa inggris kelas 11 sma + 5 soal essay, serta kunci jawaban. Dengan ini, semoga kamu dapat mengukur seberapa bisa kamu dalam materi belajar.


Belum ada Komentar untuk "Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 11, SEMESTER 1"

Posting Komentar

Berkomentarlah dengan bijak, dan jangan lupa untuk memasukan alamat Gmail mu, agar mendapatkan notif balasan. Terima Kasih :D